4 Φεβρουαρίου, 2023

To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχαράκι κρασάτο με γραβιέρα και κεφαλοτύρι

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει μοσχαράκι κρασάτο με γραβιέρα και κεφαλοτύρι.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι σπάλα η ποντίκι

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο

4 καρότα μέτρια σε ροδέλες

1 λίτρο λευκό κρασί ξηρό

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

200 γρ.γραβιέρα σε κύβους

200 γρ.κεφαλοτύρι σε κύβους

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες μετρίου μεγέθους και το σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τις ροδέλες καρότου και αργότερα το σκόρδο(καίγεται εύκολα και για αυτό το προσθέτουμε τελευταία).

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε αφού σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι για περίπου 2 ώρες, προσέχοντας να υπάρχει υγρό μέσα στην κατσαρόλα για να μην καεί το κρέας. Αφού τελειώσει το μαγείρεμα μοιράζουμε το κρέας σε πυρίμαχα σκεύη η πήλινα προσθέτουμε κύβους και από τα δύο τυριά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 5 περίπου λεπτά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *