29 Ιανουαρίου, 2023

Tι ζήτησαν οι Κινέζοι από τον Σαμαρά.

Oι Κινέζοι θέλουν τους σιδηροδρόμους, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Αυτά και πολλά άλλα συζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ στο Πεκίνο.

Σε θερμότατο κλίμα έγινε στο Πεκίνο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία ως βάση για τη διαμόρφωση μίας μακρόπνοης στρατηγικής σχέσης.

Συζήτησαν και συγκεκριμένα πεδία, για τα οποία έχει εκφραστεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, όπως η επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το ενδεχόμενο να επενδύσουν οι Κινέζοι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, πάντως, υπάρχει και για άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν ικανοποίηση και σημείωναν ότι είναι ένα καλά προετοιμασμένο ταξίδι, καθώς υπήρχε επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με Κινέζους αξιωματούχους για συγκεκριμένους τομείς εδώ και αρκετό καιρό.

Το βράδυ (ώρα Κίνας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του.

Πηγή : newsit.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *