26 Σεπτεμβρίου, 2023

Κυκλάδες: Υπογραφή αδειών για τα πολυθέσια ταξί

Πάνω από 50 άδειες πολυθέσιων ταξί χωριτικότητας 6 με 9 θέσεων υπέγραψε αυτές τις ημέρες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι για τα Δωδεκάνησα, ωστόσο, περίπου δέκα άδειες των νέων ταξί αφορούν νησιά των Κυκλάδων ώστε να ισχύσει από τη νέα τουριστική περίοδο το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκτιμάται ότι το κόστος για κάθε ένα από αυτά κυμαίνεται από 30.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ανάλογα το μοντέλο και την εταιρεία κατασκευής.

Σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση του υπουργείου δεν επέτρεπε την προμήθεια μεταχειρισμένων πολυθέσιων οχημάτων, όμως μετά τα εμπόδια που εντοπίστηκαν, υπήρξαν τροποποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα στην αγορά τέτοια οχήματα, για να γίνει η παραγγελία και να παραδοθούν στον ιδιοκτήτη τους χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο φτάνει ακόμα και τους 15 μήνες. Αυτό σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση, οπότε το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κινδύνευε να μείνει ανεφάρμοστο για σχεδόν δύο χρόνια.

 

cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *