To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς λαδένια σκεπαστή τηγανιτή

Ο Βσσίλης Παπικινός προτείνει λαδένια σκεπαστή τηγανιτή.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ή μπασίνα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά καλά καλά και κατόπιν το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα μας για λίγο,κατόπιν προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι,το οποίο αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον σκεπασμένο .
Στη συνέχεια ανακατεύουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κάπαρη και τα αφήνουμε όση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη σε σουρωτό για να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ψιλά φύλα με ένα “ματσόξυλο” (πλάστη) και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού σκεύους το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια όπως κάνουμε με τα πιταράκια, βάζουμε λίγο υλικό από την γέμιση με την ντομάτα και το κρεμμύδι,στην οποία έχουμε προσθέσει το πιπέρι και τη ρίγανη,κλείνουμε ακριβώς όπως το πιταράκι σε μισοφέγγαρο και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο γυρνώντας τα συνεχώς με τη βοήθεια μιας λαβίδας ή πιρουνιού.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι και σερβίρουμε αμέσως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ