22 Απριλίου, 2026

Στις εγκαταστάσεις της “Imerys” ξεναγήθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μήλου (Photos)

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 οι μαθητές της Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του τόπου τους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της IMERYS.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στην εγκατάσταση βιομηχανικής επεξεργασίας μπεντονίτη στην περιοχή της Κάναβας. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο μηχανικός Παραγωγής μπεντονίτη Βασίλης Δεμένεγας και ο εργοδηγός της εγκατάστασης Βήχος Γεώργιος, όπου τους ενημέρωσαν για τις χρήσεις και την παραγωγική διαδικασία του μπεντονίτη.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου όπου προσφέρθηκε μικρό κέρασμα.

Στην συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν τα ορυχεία Μπεντονίτη, Αγγεριά και Αγία Ειρήνη που ενημερώθηκαν για την λειτουργία τους αλλά και τους τρόπους αποκατάστασης τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Βούδια και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Φυτώριο της Εταιρείας. Υπεύθυνος για το δεύτερο τμήμα της ξενάγησής τους ήταν ο Προϊστάμενος Αποκατάστασης Τοπίου κ. Γεώργιος Πετράκης.

Φωτογραφίες : Παντελής Κουντουράκης ( P.Koudourakis Photography)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *