20 Απριλίου, 2025

Πάει στην Πλάκα το Ειρηνοδικείο Μήλου.

Σε αλλαγή χρήσης θα αναζητηθεί η σωτηρία του κτηρίου, που για πολλά χρόνια στέγασε το δημοτικό σχολείο της Πλάκας, το τμήμα θηλέων. Πρόκειται για το παραδοσιακό κτήριο με τις καμάρες, που βρίσκεται στο δρόμο όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύλλογος Μήλου, δίπλα από το παλίο κοινωτικό κατάστημα του χωριού.

Το κτήριο παρουσιάζει, όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημ. σύμβουλος κ. Αντώνης Νίνος, σοβαρές βλάβες στον “φέροντα οργανισμό” και απαιτείται άμεση ενίσχυση των τσιμεντένιων δοκών στήριξης. Ο δήμος σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, θέλει να αξιοποιήσει τα παλιά κτήρια χρησιμοποιόντας τα για την στέγαση διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών.

Το κτήριο της Πλάκας προορίζεται να στεγάσει το Ειρηνοδικείο, το οποίο ενισχύεται με την λειτουργία στην Μήλο των Ειρηνοδικείων Σίφνου και Σερίφου. Η σημερινή έδρα του Ειρηνοδικείου Μήλου, στο παλιό δημοτικό σχολείο της Τρυπητής δεν εξυπηρετεί απόλυτα, αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας σε αυτό ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Χαρακτηριστικό είναι , ότι πρόσφατα  κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στην οποία συμμετείχε ως μάρτυρας άτομο με ειδικές ανάγκες, χρειάστηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου να εγκαταλείψει την αίθουσα, να κατέβει στο δρόμο και να εξετάσει τον μάρτυρα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή