15 Ιουνίου, 2024

Διημερίδα στη Μήλο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Δυτικών Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ και τον Δήμο Μήλου πρόκειται να υλοποιήσουν διημερίδα με τίτλο «Όταν το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13). Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26Μαΐου 2013, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Μήλου στην Πλάκα. H ώρα προσέλευσης είναι 11:00 το πρωί.

Στόχο της διημερίδας αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στη μάθηση. Επιπρόσθετα, θα γίνει αναφορά στο πως μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις σύνοδες δυσκολίες στην γενικότερη συμπεριφορά των παιδιών και πως αυτές επιδρούν στην ψυχολογία των παιδιών και τις σχέσεις τους.

Γενικός σκοπός του προγράμματος ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και την ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2265022924 και στο 22840 22011

email: omadaergou.fok@gmail.com

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή