
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην Παναγία Χρυσοπηγή στη Σίφνο.
Εντυπωσιακές στιγμές κατά την παραλαβή της θαυματουργής εικόνας από το πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» , στο λιμάνι της Σίφνου με προορισμό τον βράχο της Χρυσοπηγής που βρίσκεται η ιστορικής σημασίας εκκλησία.
Πλήθος πιστών κατέκλεισαν τον προβλήτα του νησιού τη στιγμή της παραλαβής της εικόνας από το πλοίο.

Η εκκίνηση της εικόνας έγινε από την οικία των κ.κ. Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Μενεγάκη στον Αρτεμώνα.
Στη συνέχεια το πλοίο με την θαυματουργή εικόνα κατευθύνθηκε προς τον ιερό βράχο της Χρυσοπηγής, όπου τελέστηκε Μέγας Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών & Εορδαίας κ. Ειρηναίου, συγχοροστατούντων του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου-Μήλου κ. Δωρόθεου Β΄.
Θα ακολουθήσει Τράπεζα Αγάπης, Παράκληση και Ιερά Αγρυπνία.
Αύριο 13 Ιουνίου, θα τελεστή Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας.

Στη συνέχεια, θα παρατεθεί επίσημο γεύμα, προσφορά του εστιατόριου «Το Στέκι» στα Εξάμπελα. Το εορταστικό διήμερο θα κλείσει με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος στο Ηρώον στην Απολλωνία Σίφνου.

Τέλος να αναφέρομε εδώ, ότι η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος κατά την άφιξη της εικόνας στον ιερό βράχο το απόγευμα σήμερα, αλλά και κατά τη Λιτανεία της αύριο 13 Ιουνίου, θα αποδώσει τιμές.


Φωτογραφίες: Βίκτωρας Μαυρογιάννης
Για το Milos Voice
Θεμιστοκλής Παναγιώτου


Μήλος : Τραυματισμός από κροτίδες – Συλλήψεις posted on 14 Απριλίου, 2026
Ακτοπλοΐα υπό πίεση: Περικοπές δρομολογίων στις Κυκλάδες και «ασφυξία» από το κόστος καυσίμων posted on 20 Απριλίου, 2026
Ο Δρόμος στου Παπικινού Αδάμαντα έχει την δική του .. “άθλια” ιστορία! (Photos) posted on 14 Απριλίου, 2026
Κυκλάδες: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους μέχρι λιποθυμίας (Video) posted on 14 Απριλίου, 2026
Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε λήγει η προθεσμία ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Tα πρόστιμα που ισχύουν posted on 18 Απριλίου, 2026





Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
