
Από την Ανθούσα Ψαθά
Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πέρα Τριοβασάλου
Ήταν χριστουγεννιάτικα τραταμέντα, με πολύ απλά υλικά. Η παλαιά συνταγή, αντί μπέικιν και σόδα έβαζαν αλυσίβα ,δηλαδή βρασμένη στάχτη από κλαδιά ελιάς ή σχίνου. Όποιοι δεν είχαν ζάχαρη έβαζαν μέλι. Για αυτό τα μελομακάρονα στην Μήλο τα έλεγαν μακαρόνες. Η συνταγή είναι η εξής:
Υλικά
6 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια λάδι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
1/2 ποτήρι πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού κανέλλα και γαρύφαλλο.
Ψήνονται στους 200 βαθμούς. Αφού ψηθούν βάζουνε ζάχαρη άχνη η σιρόπι με μέλι.
Καλή επιτυχία!
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων.