28 Ιανουαρίου, 2023

Μακαρόνες (Μελομακάρονα) με μέλι, σουσάμι και κανέλα – Η παραδοσιακή συνταγή της Μήλου

Από την Ανθούσα Ψαθά

Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πέρα Τριοβασάλου

Ήταν χριστουγεννιάτικα τραταμέντα, με πολύ απλά υλικά. Η παλαιά συνταγή, αντί μπέικιν και σόδα έβαζαν αλυσίβα ,δηλαδή βρασμένη στάχτη από κλαδιά ελιάς ή σχίνου. Όποιοι δεν είχαν ζάχαρη έβαζαν μέλι. Για αυτό τα μελομακάρονα στην Μήλο τα έλεγαν μακαρόνες. Η συνταγή είναι η εξής:

Υλικά

6 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια λάδι

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι κονιάκ

1/2 ποτήρι πορτοκάλι

1 κουταλάκι μπέικιν

1 κουταλάκι σόδα

Ξύσμα πορτοκαλιού κανέλλα και γαρύφαλλο.

Ψήνονται στους 200 βαθμούς. Αφού ψηθούν βάζουνε ζάχαρη άχνη η  σιρόπι με μέλι.

Καλή επιτυχία!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *