12 Δεκεμβρίου, 2023

Κυκλάδες: Με επιτυχία η 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας @thilaZO, με την υποστήριξη του IBFAN Ελλάδας (Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική και Παιδική Διατροφή) διοργάνωσε την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και συναντήσεις από 1 έως 7 Νοεμβρίου και από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, σε συν-διοργάνωση με τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες-μέλη του.

Για τις Κυκλάδες τη διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η ομάδα ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας @kykladesthilasmos σε 8 νησιά του νομού και συγκεκριμένα στην Αμοργό, στην Κέα, στην Κύθνο, στην Μύκονο, στη Νάξο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη και στη Σύρο. Εδώ και 14 χρόνια η ομάδα μας, δίνει το παρών με αίσθημα ευθύνης και υποστήριξης, μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στα νησιά του νομού μας και μέσα σε ένα κλίμα εορτασμού, αγάπης, προσφοράς και βοήθειας από τη μια μητέρα στην άλλη.

Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεών είναι το «Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση» της θηλάζουσας, γιατί η αλληλεπίδρασή μας με τις θηλάζουσες όλα αυτά τα χρόνια, μέσω της ομάδας, έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες που θηλάζουν στερούνται κατάλληλης υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης. Δυστυχώς μέσω των εμπειριών μας και των όσων μοιραζόμαστε φαίνεται ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά ώστε όλα τα παραπάνω να είναι αυτονόητα και εφικτά. Για αυτό το λόγο άλλωστε, εδώ και τόσα χρόνια, η ομάδα μας και τα νησιά μας γιορτάζουν. Γιορτάζουν γιατί η βοήθεια από μητέρα σε μητέρα αποδίδει. Γιορτάζουν γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες. Γιορτάζουν γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την υποστήριξη την ενθάρρυνση και την ενημέρωση που χρειάζονται μέσω έγκυρων και αξιόπιστων πηγών. Γιορτάζουν γιατί καθημερινά, όλο και περισσότερες γυναίκες θηλάζουν ελεύθερα χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής τα μωρά και νήπιά τους. Η εικόνα της θηλάζουσας έχει αρχίσει να γίνεται φυσιολογική και φυσική.

Η χαρά μας για φέτος είναι απερίγραπτη, καθώς για ακόμη μια χρονιά βρέθηκαν στις εκδηλώσεις των νησιών μας θηλάζουσες που νιώθουν ευγνώμονες για την ύπαρξη της ομάδα Κυκλάδων αλλά και του Πανελλήνιου Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας, αλλά και θηλάζουσες οι οποίες στην αρχή διστακτικά μας προσέγγισαν αλλά ήρθαν στη γιορτή μας γιατί, κατάλαβαν ότι έχουμε κάτι κοινό, κάτι που μας συνδέει και ένιωσαν πως δεν είναι μόνες. Είμαστε χαρούμενες γιατί στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εγκυμονούσες που θέλησαν να πάρουν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και να γίνουν μέλη της ομάδας μας, γιατί «άκουσαν» ότι η ομάδα βοηθά. Επίσης, είμαστε χαρούμενες γιατί πλήθος μητέρων περίμεναν πώς και πώς να συμμετέχουν στην εκδήλωσή αυτή. Τέλος, είμαστε περήφανες γιατί χάρη στις προσπάθειες που γίνονται σήμερα, τα παιδιά μας, η επόμενη γενιά, θα γνωρίζει!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το ταξίδι η ομάδα των Κυκλάδων, στα 8 νησιά είχε αξιέπαινες εθελόντριες θηλάζουσες μητέρες, που παρά τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις μας. Τις ευχαριστούμε από καρδιάς καθώς η πολύτιμη  υποστήριξη και η ανιδιοτελής προσφορά τους είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες/όλους όσες/όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν με τον τρόπο τους την αξία του μητρικού θηλασμού!

Με εκτίμηση

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων, www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή