12 Δεκεμβρίου, 2023

Δυναμικό “παρών” της Μήλου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο

Σειρά συναντήσεων στην έκθεση WTM στο Λονδίνο και προγραμματισμός νέων επαφών.

Εναρμονισμένες με τα νέα δεδομένα της ταξιδιωτικής αγοράς αγοράς , αλλά και με την επικαιροποιημένη στρατηγική του,  στις εκθέσεις και τις διαδυκτιακές επαφές , ο Δήμου Μήλου συμμετείχε  στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market που ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο.

Οι συναντήσεις του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Αβέρκιου Γαϊτανή ήταν εστιασμένες στο γαμήλιο τουρισμό, τη γαστρονομία, τα οικογενειακά ταξίδια και τον τουρισμό πολυτελείας με στόχευση στην εκτός βασικής περιόδου προσέλκυση επισκεπτών στο Νησί των Χρωμάτων.

Εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και το Βέλγιο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Γαϊτανή για τις εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει η Μήλος, πέρα από τις βραβευμένες παραλίες της που την κατέστησαν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Και επειδή το τοπίο προσφέρεται και για τέλεση ή επετείους γάμων και γαμήλια ταξίδια ο σχεδιασμός των επαφών αποτέλεσε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο με προσκεκλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη μορφή ταξιδιών.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην προωθητική ενέργεια που είχε τότε οργανωθεί από το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας σε συνεργασία με την MTC GROUP  εταιρία συμβούλων του Δήμου είχαν και πάλι την ευκαιρία να συναντηθούν με τον εκπρόσωπο της Μήλου, ενώ μια ακόμα συνάντηση πραγματοποιήθηκε , στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τα ταξίδια πολυτελείας, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Μήλος ήταν ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που συμπεριλήφθηκε στα  καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2024. Το αποκάλυψε το Forbes δημοσιεύοντας τη λίστα του συμβούλου ταξιδιών πολυτελείας Ovation Network.

Στο ίδιο πνεύμα και, ειδικά στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ήταν και το δημοσίευμα του παναμερικανικού ταξιδιωτικού Μέσου The Τravel με έδρα τον Καναδά που είχε συμπεριλάβει  τη Μήλο στους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι συναντήσεις δεν εξαντλήθηκαν στην εκθεσιακή συμμετοχή στο Λονδίνο. Θα συνεχιστούν , μέσω τηλεδιασκέψεων και με άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ιταλία ακόμα και τη Λατινική Αμερική που δεν επισκέφθηκαν το WTM, αλλά, έπειτα από σχετική αλληλογραφία, εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη Μήλο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή