24 Ιουλίου, 2024

Δεν κατάφεραν να δέσουν τα “Festos Palace” και “Knossos Palace ” στο λιμάνι του Αδάμαντα

Ο δυνατός νοτιοδυτικός άνεμος δεν επέτρεψε να δέσει το Festos Palace στο λιμάνι του Αδάμαντα κατά το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Πειραιά για Ηράκλειο. Το πλοίο έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθια για να δέσει με αποτέλεσμα να συνεχίσει το δρομολόγιο του για Ηράκλειο.

Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Knossos Palace λίγα λεπτά αργότερα συνεχίζοντας το δρομολόγιο του για Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “FESTOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 44, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια της Μήλου και του Ηρακλείου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ηράκλειο.

Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση οκτώ επιβάτες και δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “FESTOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν πενήντα τέσσερις επιβάτες, εννέα Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο Δ/Κ και δύο Φ/Γ. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “KNOSSOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 46 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου προς τα λιμάνια της Μήλου και του Πειραιά και συνέχισε το δρομολόγιό του για Πειραιά.

Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα εννέα επιβάτες και έξι Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “KNOSSOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν ένας επιβάτης και μια καρότσα. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  1. Αντωνιος Καμακαρης says:

    Θα πρέπει το λιγότερο να ευχαριστήσουμε τον πλοίαρχο για την προσπάθεια προσεγγισης πριν ξεκινήσουν τα σχόλια από τους καπετάνιους των καφενείων .
    Όντας Πλοίαρχος σε πολλά πλοία της ακτοπλοΐα θα ήθελα οι συντοπίτες μου να νοήσουν ότι είναι εντελώς διαφορετικό να δέσεις ένα μεγαθήριο με πολλά τετραγωνικά εκτεθειμένα στον άνεμο ,από οτι ένα συνηθισμένο ποσταλι της γραμμής που στην τελική λόγω μήκους έχει και την επιλογή δεσίματος στην δυτική η Ανατολική μεριά της προβλήτας
    Χειροκροτούμε την προσπάθεια προσέγγισης , στηρίζουμε τους πλοιάρχους και ολα θα γίνουν όπως πρέπει .

  2. Ντούκας γιωργος says:

    Γιατί το βάζεις στη γραμμή ενώ ξέρεις από πριν ότι τις μισές μέρες δεν μπορείς να δέσεις, μάλλον για τις επιδοτησεις ,οι επιβάτες κάνουν βόλτες μια στον Πειραιά και μια στο Ηράκλειο λες και δεν έχουν άλλη δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή