15 Ιουνίου, 2024

Έλεγχοι για “μαύρη” εργασία σε τουριστικούς προορισμούς.

Οργιάζει η αδήλωτη εργασία και η φοροδιαφυγή, κυρίως στα νησιά, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Εντολή για εκτεταμένους ελέγχους από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Την αδήλωτη εργασία και κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής, κυρίως στα νησιά, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, θέτουν στο στόχαστρό τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Με έγγραφη παραγγελία τους προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ όλης της Ελλάδας, οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητούν τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων», σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες, όπως η λεγόμενη «μαύρη» εργασία που συνεπάγεται, «πέραν των λοιπών σημαντικών παραμέτρων, μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τόσον από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά παρανόμως εργαζομένων».

Όπως αναφέρουν στην παραγγελία τους οι εισαγγελείς, το θέμα της αδήλωτης εργασίας έχει ιδιάζουσα βαρύτητα και τονίζουν ότι η διασφάλιση της νομιμότητας, των συνθηκών και του πλαισίου παροχής του τουριστικού προϊόντος, σημαίνει διασφάλιση, υπέρ της εθνικής οικονομίας.

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων προς το ΣΔΟΕ είναι να συνεργαστεί με την αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ελέγχων που θα διενεργεί, ενώ ζητούν από τα αρμόδια στελέχη του, να προβαίνουν σε μηναία ενημέρωση για τις ενέργειές τους.

 Πηγή:ΑΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή