21 Ιουλίου, 2024

Ζωντανεύουν οι ταρσανάδες στη Σύρο.

Ένας διαφορετικός εκθεσιακός χώρος πρόκειται να δημιουργηθεί στην Ερμούπολη. Πρόκειται την έκθεση «Παραδοσιακού Ναυπηγοξυλουργείου» που θα λειτουργεί επί μονίμου βάσεως στην περιοχή του Ταρσανά.

Μετά από πρόταση της εταιρίας «Μιχ. Ζουλουφός και ΣΙΑ Ε.Ε.» το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης αποφάσισε να παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο για τη λειτουργία ενός ζωντανού εργαστηρίου ναυπηγικής τέχνης, του οποίου υπεύθυνος θα είναι ο Μανώλης Ζουλουφός, παλιός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Μάλιστα, ο κ. Ζουλουφός πρόκειται να κάνει δωρεά τον πλούσιο εξοπλισμό του και το σπάνιο αρχείο που έχει στην κατοχή του και αφορά στην τέχνη του επαγγέλματος του καραβομαραγκού. Ένα επάγγελμα με μεγάλη ιστορία στην Σύρο, το οποίο όμως χάνεται μέσα στο χρόνο.

Μέσα απ’ αυτή την έκθεση που στόχος είναι να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες, αφού γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις στο χώρο, η ναυπηγοξυλουργική θα παραμένει πάντα ένα ζωντανό κύτταρο και όσοι θα την επισκέπτονται (μαθητές, τουρίστες κλπ) θα παίρνουν μιας πρώτης τάξεως γεύση από το επάγγελμα των καραβομαραγκών που άφησε εποχή στην Σύρο.

Πηγή : cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή