20 Απριλίου, 2026

Η Τρυπητή στην καρδιά του χρόνου-Μνήμες από το παρελθόν !

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, εκτός της ομορφιάς και του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν, συνήθως απαθανατίζουν το παρελθόν (τοπία, ανθρώπους, κτίρια κ.λπ.), κρατώντας το έτσι ζωντανό -μπορώ να πω- στο θορυβώδες σήμερα, αλλά και στο άγνωστο μέλλον.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, δείχνει την Τρυπητή, σε μια εποχή που έχει περάσει χωρίς επιστροφή.

Το ενδιαφέρον και την εντύπωση προκαλούν οι ανεμόμυλοι, αλλά και ολόκληρο το τοπίο της περιοχής που καδράρει η συγκεκριμένη φωτογραφία, ανασύροντας μνήμες στους ηλικιωμένους, προκαλώντας τον θαυμασμό των νεότερων.

Ο φωτογράφος της συγκεκριμένης φωτογραφίας είναι ο Πουλιέζος. Χρονολογικά στοιχεία για την συγκεκριμένη δεν υπάρχουν, αλλά μπορούμε να την κατατάξουμε στη 10αετία του 50, την εποχή δηλαδή που ο φωτογράφος δραστηριοποιούνταν στο νησί.

Για το  Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *