11 Δεκεμβρίου, 2023

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου συμμετέχει στην κινητοποίηση για την υγεία στα νησιά

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου συμμετέχει μαζί με φορείς, συλλόγους και σωματεία από όλο το Αιγαίο στην κινητοποίηση  για το πρωταρχικό για όλους μας  ζήτημα της παροχής των υπηρεσιών υγείας στα νησιά. Οι κάτοικοι  όλων των νησιών του Αιγαίου αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους στην υγεία, στην ίδια τους την ζωή.

      Καλούμε  τους συνταξιούχους της Μήλου , αλλά και όλους τους κατοίκους της Μήλου και τους Μηλιούς  της Αττικής να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα που είναι συνεχόμενος. Η διεκδίκηση του δικαιώματός μας στην ισότιμη  παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας σε όλα τα νησιά μας οδηγεί σε μια συνεχόμενη κινητοποίηση. Όλοι μας, ιδιαίτερα οι Μηλιοί της Αθήνας να συμμετέχουμε την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα  στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, Αριστοτέλους 17 .

      Εμείς οι πολίτες της Μήλου έχουμε κάθε λόγο να συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα. Είναι ο αγώνας μας για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με γιατρούς ειδικοτήτων. Ο αγώνας για την ζωή μας στην Μήλο.

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη !

Αγωνιζόμαστε για την υγεία μας στα νησιά, την ζωή μας !

Διαδηλώνουμε την Δευτέρα 6/11 στις 6 μμ στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ο Πρόεδρος                                                                                                     Ο Γραμματέας

Γ. Μάλλης                                                                                                          Δ. Μαλαχίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους κατοίκους των Νησιών του Αιγαίου που κινητοποιούνται απαιτώντας αναβάθμιση των Δημόσιων δομών υγείας.

Οι Συνταξιούχοι είναι και αυτοί μία από τις κατηγορίες των λαϊκών στρωμάτων που υφίστανται την εγκληματική και συνειδητή υπονόμευση του Δημοσίου συστήματος υγείας.

Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, τα χρήματα που ξοδεύουν, οι μήνες μερικές φορές και τα χρόνια αναμονής για να πάρει σειρά για να θεραπευτεί, είναι που αυτή η κατάσταση των ελλείψεων, των παραλείψεων που με ευθύνη της κυβέρνησης και όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες 10ετίες, έχει διαμορφωθεί να  στέλνει στο θάνατο συνανθρώπους μας, συνταξιούχους και άλλους.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά από τα Σωματεία μέλη της να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και να στηρίξουν τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Σε συλλογή υπογραφών προχωρούν νησιώτες που μένουν στην Αθήνα, μπροστά στη κινητοποίηση της 6ης Νοέμβρη στο υπουργείο Υγείας στις 6 μ.μ., για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία στα νησιά τους.

Εδώ η υπογραφή

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο «ζύγι» των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Δεν πάει άλλο!

Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις σε ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών!

Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Νομού Κυκλάδων -Συμμετέχει  στην Κινητοποίηση

Συμμετέχουμε στην Κινητοποίηση – Συγκέντρωση Σωματείων και Συλλόγων από τα νησιά του Αιγαίου στο Υπουργείο Υγείας ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Νοεμβρίου στις 18:00.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Νομού Κυκλάδων στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και των κατοίκων στις Κυκλάδες που διεκδικούν την αντιστροφή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, ως ελάχιστη υποχρέωση προς τα μέλη μας, τις οικογένειές τους και γενικότερα προς όλους τους πολίτες.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00 Καλούμε όλους τους Κυκλαδίτες , όλους τους Νησιώτες που ζουν σε Αθήνα και Πειραιά να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή