14 Ιουλίου, 2024

Θησαυρός για τη Μήλο το καταφύγιο του Φλάρη (Photos)

Με την παρουσία πλήθος κόσμου έγιναν τα εγκαίνια του καταφυγίου του Φλάρη στις Πλάκες . Το άνοιγμα του καταφυγίου συνέπεσε με την επέτειο της 10ης Μαίου όταν απελευθερώθηκε η Μήλος , τελευταία γωνιά της Ευρώπης που βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή . Οι ομιλητές στην εκδήλωση επισήμαναν την συμβολή που μπορεί να έχει το καταφύγιο στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Οι ομιλητές εξήραν την πολύτιμη προσφορά των απλών πολιτών οι οποίοι προσέφεραν προσωπική εργασία για να ολοκληρωθεί ο χώρος . Επίσης τονίστηκε και η συμβολή των δωρητών οι οποίοι πρόσφεραν αναμνηστικά ενθυμήματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου .

Ο δήμαρχος Μήλου Γ.Δαμουλάκης  ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του δήμου  για τη πολύτιμη συνεισφορά καθώς και το κ. Γρηγόρη Μπελιβανάκη που με τις γνώσεις του, αλλά και τα αντικείμενα της εποχής εμπλούτισε το καταφύγιο. Την κορδέλα των εγκαινίων αντί του δημάρχου έκοψε ο μικρός Μάνωλης Π. Καβαλιέρος.

Σημειώνεται ότι ο δήμος ευχαρίστησε τον συμπατριώτη κ. Γιώργο Καβαλιέρο για την παραχώρηση χώρου εκτός του καταφυγίου ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση σε αυτό.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής της S&B στη Μήλο κ. Σπύρος Τζίντζος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαχρονική συνεισφορά του Μορφωτικού Συλλόγου για την ανάδειξη του Καταφυγίου, γεγονός το οποίο αναγνωρίστηκε απο τους παρευρισκόμενους οι οποίοι χειροκρότησαν τον ιατρό κ. Λουκιανό Κόμη στην ομιλία του. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο κ. Πέτρος Ηλιάκης, ο κ. Γιώργος Καβαλιέρος και ο κ. Γρηγόρης Μπελιβανάκης.

Επιμέλεια: Aσπασία Σίδερη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή