27 Ιανουαρίου, 2023

Σύντομα σε λειτουργία το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μήλου

Την Τρίτη 29/9/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την παρουσίαση της νέας κοινωνικής δομής που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Μήλο, του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ».

Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του νησιού μας.

Η Δημοτική Αρχή, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε την χρηματοδότηση για την δημιουργία ΚΔΑΠ για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαΐκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της ΕΕΤΑΑ, για δημότες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Στόχος είναι, στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχει αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, για την δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά της Μήλου, το Πρόγραμμα να λειτουργήσει όχι μόνο για τους δικαιούχους της επιδότησης αλλά να επεκταθεί περαιτέρω, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, βελτιώνοντας ικανότητες και δεξιότητες μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Στη συνάντηση τέθηκαν ερωτήματα και προτάσεις τα οποία λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από την ομάδα υλοποίησης του έργου, με σκοπό να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένο που θα περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.
Τέτοιες δραστηριότητες θα είναι Γυμναστική, Χορός (μοντέρνος και παραδοσιακός), Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά – Γαλλικά), Εικαστικά (Ζωγραφική, Χειροτεχνία, Κεραμική), κ.α.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί αναλυτικό πρόγραμμα και θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΔΑΠ, που θα διανεμηθεί μέσω των σχολικών μονάδων στους μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και να δηλώσουν τις δραστηριότητες της προτίμησής τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *