23 Φεβρουαρίου, 2024

Συκώτι μοσχαρίσιο με κρεμμύδι , φασκόμηλο και κάστανα

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει συκώτι μοσχαρίσιο με κρεμμύδι , φασκόμηλο και κάστανα

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους

3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

10-12 κάστανα βρασμένα

Αλάτι Πιπέρι

Μερικά φύλλα φασκόμηλο

1 ποτήρι νερού κόκκινο ημίγλυκο κρασί

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Αλεύρι για πανάρισμα του συκωτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε κόψει το συκώτι σε μικρούς κύβους το πλένουμε το στραγγίζουμε και το αλευρώνουμε .Το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο και το τοποθετούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το λάδι που έχουμε τηγανίσει το συκώτι (αρκετό για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού) και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για λίγα λεπτά (περίπου 4-5′) .κατόπιν προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα που έχουμε κόψει στη μέση ,το συκώτι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου ,το κρασί και το μηλόξυδο . Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 ακόμη λεπτά και σερβίρουμε ζεστό το συκώτι. Σαν συνοδευτικό θα μπορούσαμε να έχουμε ρύζι. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο μαζί με το συκώτι στα κρεμμύδια για πιο έντονη γεύση. Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ιδανικότερο να μπαίνει σε γάλα και να μένει εκεί μερικές ώρες πρώτου το μαγειρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι γίνεται πιο μαλακό και αποβάλλει τις βλένες του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή