12 Φεβρουαρίου, 2025

ΣΑΣ: Έκπτωτη η ΝΕΛ από τις Κυκλάδες

Την έκπτωση της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ από δυο επιδοτούμενες ενδοκυκλαδικές γραμμές αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει, όπως ορίζει ο νόμος, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τις επόμενες μέρες.

Στη συνεδρίαση του ΣΑΣ παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ΝΕΛ, ο οποίος ζήτησε παράταση κάποιων ημερών, καθώς στην εταιρεία υπάρχουν εξελίξεις. Έκανε γνωστό ότι παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Αβραντίνης και την εταιρεία αναλαμβάνουν νέοι επενδυτές.

Επεσήμανε επίσης ότι τώρα η κατάσταση θ’ αλλάξει, θα πληρωθούν οι απλήρωτοι ναυτικοί και οι κρατικοί φορείς θα ξεκινήσουν να γίνονται κανονικά τα δρομολόγια. Δήλωσε μάλιστα ότι θα ζητήσουν και ραντεβού με τον υπουργό, για να του εξηγήσουν την κατάσταση, κάτι που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Η παρέμβαση του εκπροσώπου της ΝΕΛ φαίνεται όμως ότι δεν έπεισε τα μέλη του ΣΑΣ τα οποία τελικά γνωμοδότησαν υπέρ της έκπτωσης της ΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η ΝΕΛ είχε κηρυχτεί έκπτωτη και από άλλη επιδοτούμενη γραμμή που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο- Λήμνος- Αγιος Ευστράτιος το οποίο ανέλαβε να εκτελεί η Hellenic Seaways και τον περασμένο Σεπτέμβριο επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε κηρυχτεί έκπτωτη από επιδοτούμενη γραμμή του Β.Αιγαίου.

efsyn.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή