24 Ιουλίου, 2024

Προεκλογική “πασαρέλα” στο δήμο Μήλου με “κραυγές” για το νερό και το λιμενικό στα Πολλώνια

Το αδιέξοδο με το λιμενικό έργο στα Πολλώνια συνεχίζεται .. Η συζήτηση που έγινε πριν λίγη ώρα στο  δημοτικό συμβούλιο Μήλου δεν έδωσε λύση. Μπροστά στο αδιέξοδο που διευρύνεται όλες οι πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να παραβρεθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους οι 102 κάτοικοι των Πολλωνίων, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έλαβαν το λόγο ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης, ο οποίος έκανε λεπτομερή ανάλυση για την επίσκεψη του και συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη στη Σύρο και τις διευκρινιστικές επιστολές των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής για το μέγεθος της λιμενικής εγκατάστασης.

Αίσθηση προκάλεσε η οξύτατη επίθεση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Μάλλη (Βουργάς) κατά του περιφερειάρχη, του οποίου τη στάση χαρακτήρισε απαράδεκτη, έναντι των εκπροσώπων της Μήλου, στη συνάντηση της 10ης Σεπτεμβρίου.Μίλησαν ακόμη για το ίδιο θέμα οι : Νίκος Τραπατσέλης, Νίκος Μάλλης

Ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι δεν ήταν “πρέπουσα” η ενημέρωση του για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του λιμενικού έργου, με τηλεφωνικό μήνυμα από τον εκπρόσωπο “των 102” κ. Μανώλης Μάλλη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η  συνεδρίαση που συνεχίζεται η συζήτηση για το νερό. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου κ. Δαμουλάκη με τον σύμβουλο Αβέρκη Γαιτανή ο οποίος , τον κάλεσε να καταγγελθεί η σύμβαση με την ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε. Για το θέμα του νερού ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η Μήλος είναι “δεσμευμένη” από την υπάρχουσα σύμβαση και στην συνέχεια πρότεινε να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνιάς για το νερό. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θυμίζει έντονα προεκλογική πασαρέλα όπου όλοι “πιθανοί” ή, “απίθανοι” υποψήφιοι έκαναν ήδη μια πρώτη προεκλογική εμφάνιση και μετέθεσαν την λήψη αποφάσεων σε μια νέα παράσταση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου με δυο θέματα, “Λιμενικό έργο Πολλωνίων και  Νερό”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή