22 Ιουλίου, 2024

Πόσιμο το νερό της αφαλάτωσης σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους

Σε νέα φάση μπαίνουν πλέον οι σχέσεις του δήμου Μήλου με την Αιολική Μήλου Α.Ε., την εταιρεία που “παράγει” το αφαλατωμένο νερό για την ύδρευση του νησιού. Πριν λίγες ώρες αναρτήθηκε στο site info-cyclades επιστολή της εταιρείας που υπογράφεται απο την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο κα Μανταλένα Γερασίμου με την οποία το νερό της αφαλάτωσης είναι “κανονικό” για ανθρώπινη κατανάλωση δηλαδή πόσιμο.

Η εταιρεία επικαλείται τα αποτελέσματα εξέτασης δείγματος νερού που διενεργήθηκε απο το Γενικό Χημείο του Κράτους (Χημική Υπηρεσία Ρόδου)  σε δειγματοληψία που έγινε στις 30-7-2013  στη μονάδα αφαλάτωσης παρουσία του Δήμου και του Τεχνικού Συμβούλου του. Το Χημείο γνωμάτευσε (αρ.πρωτ. : 30/064/1355/2013) ότι “δείγμα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ΚΑΝΟΝΙΚΟ σύμφωνα με την Κ.ΥΑ. ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295/2007 (φεκ : 630/Β΄/26.4.2007)”.

Στον επίλογο της επιστολής της η εταιρεία καλεί τον Δήμο Μήλου όπως εξοφλήσει το συμφωνηθέν αντίτιμο -για περίπου ένα χρόνο- που της οφείλει.

Η γνωμάτευση έρχεται να δικαιώσει τις θέσεις της εταιρείας η οποία απο την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι το “χρωματιστό” νερό οφείλεται στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή