Γράφει η Ανθούσα Ψαθά ,Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Πέρα Τριοβασάλου.
Το Μεγάλο Σάββατο παλαιότερα, η νοικοκυρά το μεγάλο Σάββατο μετά την θεία λειτουργία ετοίμαζε τα λιχναράκια.
Ήταν ένα πασχαλινό τραταμέντο, μαζί με το κουλούρι και το κόκκινο αυγό. Σήμερα , συνεχίζουμε με χαρά αυτό το έθιμο…
Υλικά:
Για την ζύμη: Αλεύρι, λάδι, λεμόνι και λίγο αλάτι.
Για την κρέμα: 1 κιλό μυζήθρα 800 γραμμάρια ζάχαρη, 8 ασπράδια αυγών και λίγο μαστίχα. Τα ανακατεύουμε, ανοίγουμε το φύλλο κανονικά και κόβουμε την ζύμη σαν τα πιταράκια . Βάζουμε μία κουταλιά από το μοσχομυρισμένο, μείγμα της κρέμας και το κλείνουμε,με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, δίνουμε το σχήμα λύχνου.
Ψήνετε κανονικά στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα και μοσχομυρίζει , όλη η γειτονιά! Καλή επιτυχία.