15 Ιουνίου, 2024

Παίζουν παιχνίδια εις βάρος της φήμης του Σαντορινιού κρασιού.

Τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να προστατευθεί το όνομα του Σαντορινιού κρασιού στο εξωτερικό, ζήτησε με παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου στη Σαντορίνη ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Μάρκος Καφούρος.

Ανέφερε ότι στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, ο ΑΝΤ1  τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, σε ρεπορτάζ του περιέγραψε την εξαγωγική δραστηριότητα Ελληνικής εταιρείας κατασκευής κοσμημάτων, η οποία δώριζε στους πελάτες της στην Κίνα με κάθε αγορά τους και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με το όνομα ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι το Σαντορινιό κρασί με παρουσία και βραβεία στο εξωτερικό είναι το αναγνωρισμένο άσπρο κρασί από ασύρτικο και ότι βάσει της νομοθεσίας αλλά και την παραγωγή δεν υπάρχει κόκκινο κρασί με το όνομα Σαντορίνη. Συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει κάποιοι να παίζουν με το όνομα του νησιού. Ο Περιφερειάρχης ήταν ακόμα πιο σκληρός στην τοποθέτησή του  και ανέφερε ότι θα εκδοθεί σύντομα δελτίο τύπου που θα αναφέρεται στο θέμα.

Πηγή: neasantorinis.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή