12 Απριλίου, 2024

Οργή Ε. Βαμβακάρη κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης – Ζητάει παρέμβαση Σαμαρά

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Εγώ, αλλά και χιλιάδες Παραδοσιακοί Ερασιτέχνες Ψαράδες κυρίως της Νησιωτικής Ελλάδας, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ  καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ, ΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΑΛΑΖΟΝΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.

Για του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτω ένα από τα εκατοντάδες δημοσιεύματα του Αθηναϊκού, τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου όπου αναφέρονται ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ τις οποίες ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ.

Όπως θα διαπιστώσετε ο ίδιος, ο κ. Τσαυτάρης είχε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ απέναντι στην Διοίκηση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (ΠΟΠΕΑ) ότι αν η Επίτροπος Αλιείας της Ε.Ε. συμφωνήσει με το αίτημά μας για νομιμοποίηση της ημιεπαγγελματικής αλιείας με δίχτυα – παραγάδια, τότε ΑΜΕΣΑ θα θεσμοθετηθεί παρόμοια Ρύθμιση όπως στην  Κύπρο και για τους Έλληνες Παραδοσιακούς Ερασιτέχνες Ψαράδες.

Ωστόσο, ο Υπουργός, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ κ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ισχυριζόμενος ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ  ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΤΟΣΟ Η Ε.Ε. ΟΣΟ ΚΑΙ Η κ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

Μετά από επιστολή μου στην κ. Δαμανάκη και μετά από επανειλημμένες επικοινωνίες που είχα στις Βρυξέλλες με συνεργάτες της, η Επίτροπος Αλιείας ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. (Σας  επισυνάπτω αντίγραφο της επιστολής της κ. Δαμανάκη)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι υπήρξα στο παρελθόν στενός συνεργάτης σας με την ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.  Επίσης, το κόμμα τότε, μου είχε αναθέσει τα θέματα που αφορούσαν ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ, λόγω της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

Εκείνο που σας είχε εντυπωσιάσει ήταν ότι,  παρ’ όλο που ήμουν ένας απλός πολιτευτής, είχα κατορθώσει με τις ενέργειές  μου να λύσω εκατοντάδες προβλήματα των Κυκλάδων, κάτι που δεν γινόταν από κανένα στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο κόμμα.

Το μυστικό της επιτυχίας  μου οφειλόταν στο γεγονός ότι αυτό που έκανα το αισθανόμουν και το ασκούσα ως λειτούργημα ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, όπως δυστυχώς συμβαίνει στους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Εκείνο που έχω διαπιστώσει με την εμπειρία μου ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ είναι ότι επειδή δεν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, δεν κυβερνούν  οι εκάστοτε κυβερνήσεις και Υπουργοί, αλλά οι Υπάλληλοι των Υπουργείων και ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ συνεργάτες των Υπουργών. Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά αν όχι όλοι, οι περισσότεροι Υπουργοί είναι καιρός να καταλάβουν ότι πρέπει να πάψουν να εμφανίζονται ΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που κατάντησε η Ελλάδα σε αυτό το σημερινό επίπεδο.

Μπορεί ο Υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης να είναι ένας ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, μπορεί να έχει MASTER και διδακτορικά, μπορεί να γνωρίζει τα Αγροτικά θέματα, όμως ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ.

Θα έπρεπε λοιπόν μετά την επιστολή της κ. Δαμανάκη να δώσει εντολή στους συνεργάτες του και ιδιαίτερα στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου του, σε διάστημα 3  μηνών, να εφαρμοστεί παρόμοια Νομοθετική Ρύθμιση όπως της Κύπρου.

Όμως ο κ. υπουργός παραμένει ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 

Εκτός βέβαια αν όλη αυτή η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ, υποκρύπτει προσπάθεια συγκάλυψης πώλησης των αλιευτικών δικαιωμάτων επί των αχρησιμοποίητων 4.349 GT και 9.352 KW βάσει της κοινής ΚΑΠ 2012 (Διακρατικές συμφωνίες παραχώρησης Εθνικών Αλιευτικών Δικαιωμάτων) και φοβάται την κατακραυγή που θα προκαλέσει μία τέτοια ενέργεια σε βάρος των Ελλήνων Ψαράδων.

 

Επίσης, με έχει εκνευρίσει το γεγονός ότι, ενώ του πρότεινα η έκδοση των νέων αδειών να επιβαρύνεται κάθε χρόνο με 200 ευρώ οπότε λόγω οικονομικής κρίσης τα δημόσια ταμία θα ενισχυόταν με εκατομμύρια ευρώ, ο στενός του συνεργάτης μου ανέφερε ότι δεν το επιτρέπει η σημερινή νομοθεσία.

Σας ερωτώ, κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι δυνατόν με τέτοια πολιτική να βγει η Ελλάδα από την ύφεση; Δεν πιστεύω ότι θεωρείται ΥΠΕΡΒΑΣΗ μία τέτοια πολιτική;

Δυστυχώς, ο κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΝΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο οποίος τον πρότεινε για δεύτερη φορά για Υπουργό.

Μετά από αυτή την σύντομη ενημέρωση, ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ γιατί λόγω της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ των Ελλήνων Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων  με συναδέλφους τους άλλων χωρών της Ε.Ε. Επίσης, δίνετε η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να εισπράττει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ εκμεταλλευόμενη αυτές τις νέες άδειες.

Προσωπικά, σαν ταπεινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κατόρθωσα να πείσω την Ε.Ε. να γνωμοδοτήσει θετικά ως προς το αίτημα χιλιάδων Παραδοσιακών ερασιτεχνών Αλιέων.  Δεν είναι ικανή η Κυβέρνηση και ο Υπουργός της να κάνουν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ζητώ συγνώμη για το ύφος  της επιστολής μου, όμως γνωρίζετε ότι ως πρώην συνεργάτης σας, είμαι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Επίσης, δεν ανέχομαι να εξαρτάται η επιβίωση μου από την ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.

Όποιος Υπουργός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καλό είναι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ γιατί διαφορετικά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

Στηρίζομαι  λοιπόν στο δικό σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και ζητώ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ. Το ίδιο επιθυμώ και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τον κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Εάν επιθυμείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να επισκευτείτε το blog της Ομοσπονδίας μας, το οποίο αναγράφεται εδώ (άνω στην επικεφαλίδα). Μεταξύ των άλλων, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει πλήρες ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για την αλιεία της ΠΟΠΕΑ το οποίο είναι συμβατό και εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Ε.Ε. προστατεύοντας τον θαλάσσιο πλούτο και τους πραγματικούς  επαγγελματίες ψαράδες. Οι συνεργάτες της κ. Δαμανάκη και οι Βρυξέλλες το έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν, ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

Για οποιαδήποτε ενέργειά σας, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως.

Σας ευχαριστώ,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή