24 Ιουλίου, 2024

O Δήμαρχος Μήλου στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 191η ιστορική επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στην Πύλο, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης συμμετείχε στις λαμπρές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως επίσημος προσκεκλημένος καθώς οι Δήμοι Μήλου και Πύλου – Νέστορος έχουν αδερφοποιηθεί, αιτία της Ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Στη μνήμη του θρυλικού συμπατριώτη μας, πρόξενου της Αγγλίας στη Μήλο και αρχιπιλότου Πέτρου Μικέλη, μοναδικού Έλληνα που δολοφονήθηκε από τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα -γεγονός που αποτέλεσε την έναρξη της Ναυμαχίας- και για όλους όσους χάθηκαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, κατέθεσε επίσημα στεφάνι, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ.Ιερόνυμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ.Χρυσόστομου, του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, Υπουργών, Βουλευτών, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Π.Ν. κ. Ιωάννη Παυλόπουλο, εκπροσώπων των ένδοξων Ενόπλων Δυνάμεων, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη  – Καραθανάση, Δημάρχων, Τοπικών και Περιφερειακών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Μήλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο, παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καφαντάρη, στην τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το Δήμο Ύδρας, με την παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεώργιου Κουκουδάκη, καθώς και στη φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχίας που έγινε στο παλιό λιμάνι της Πύλου, εκδήλωση που κέρδισε τις εντυπώσεις των χιλιάδων παραβρισκόμενων.

Αποδεκτή έγινε η πρόταση του Δημάρχου Μήλου, στην 192η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, τον Οκτώβριο του 2019, να γίνει εκδήλωση στην Πύλο και στη Μήλο, προς τιμήν της ζωής και της δράσης του αείμνηστου συμπατριώτη μας αρχιπιλότου Πέτρου Μικέλη.

Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαριστεί για την θερμή φιλοξενία και συγχαίρει τον συνάδερφο του Δήμαρχο Πύλου– Νέστορος  και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη και όλους όσοι συνέβαλαν στη εξαιρετική διοργάνωση της  ιστορικής αυτής επετείου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή