12 Φεβρουαρίου, 2025

Μήλος – Shodosima : Μια ζωντανή ιστορία δυο νησιών (Photos)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016  η τιμητική εκδήλωση υποδοχής της Ιαπωνικής αντιπροσωπείας στο νησί μας στο πλαίσιο της πολυετούς αδελφοποίησης της Μήλου με το νησί της Shodosima. Η ιστορία  ξεκινά  με ανταλλαγή επισκέψεων των δυο νησιών από το 1989 μέχρι τις μέρες μας.

Στην σημερινή εκδήλωση ο δήμαρχος  Μήλου κ. Δαμουλάκης  Γεράσιμος  στάθηκε  στις ομοιότητες  των δυο νησιών που  έχουν παρόμοια έκταση  και ίδια χιλιόμετρα  ακτογραμμής (126km),  καθώς και την ομοιότητα των δραστηριοτήτων των κατοίκων , αυτές της εξόρυξης και του τουρισμού .Επίσης  χαρακτηριστικό είναι ότι και στα δύο νησιά ευδοκιμεί  η ελιά.

Ο δήμαρχος  έδωσε ιδιαίτερη σημασία στους 13 μαθητές  που φιλοξενούνται από Μηλέικες οικογένειές και εν συνεχεία θα αποτελέσουν τους  πρεσβευτές της Μήλου στην Shodoshima

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  ανταλλάχτηκαν δώρα με πιο  σημαντικό αυτό  της  προέδρου της Επιτροπής  Αδελφοποίησης και της αντιδημάρχου κυρίας Ζαμπέτας Τούρλου, αποτελούμενο από ένα στεφάνι  ελιάς στο οποίο είχαν δεθεί 13 κορδέλες   έχοντας διπλό συμβολισμό την Ειρήνη  και τα 13 παιδιά που ήρθαν από την Shodoshima

Ξεχωριστό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Κος Horinouchi Teruyuki ( Terry ) οπού δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε άπταιστα ελληνικά ,στη  προσωπική του  εμπειρία  από τη φιλοξενία των Μηλιών.

Εντύπωση προκάλεσε το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου από τους Ιάπωνες μαθητές στα Ελληνικά !

Τέλος χίλια μπράβο αξίζουν σε όσους  βοήθησαν αλλά και στα παιδιά της μουσικής σχολής Μήλου που έδωσαν Μηλέικο χρώμα  σε αυτή την καταπληκτική  βραδιά

Εγκαινιάστηκε το πάρκο Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας στη Μήλο (Photos)

Επιμέλεια: Ασπασία Σίδερη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή