30 Ιανουαρίου, 2023

Κλειστά αύριο τα σχολεία: Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλης της χώρας, αύριο 9 Ιουνίου, καθώς οι εκπαιδευτικοί κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που φέρνει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο αύριο στις 13:00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή.

star.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *