29 Ιανουαρίου, 2023

Ηλεκτρονική απάτη με μηνύματα από μια… υποτιθέμενη ΑΑΔΕ

Επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστα θύματα με μια απίστευτη ηλεκτρονική απάτη και να… αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πρόσχημα μήνυμα της μιας… υποτιθέμενης ΑΑΔΕ.

Οι επιτήδειοι στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω mail σε πολίτες και τους αναφέρουν ότι έχουν επιστροφή χρημάτων από την ΑΑΔΕ.

Στο mail οι απατεώνες ζητούν από τους πολίτες να βάλουν τα στοιχεία τους σε link που εμφανίζεται στο μήνυμα και φυσικά τους ζητάνε και τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Αν ο πολίτης… φάει το παραμύθι και μπει στο link, τότε φτάνει σε ένα σημείο που το μήνυμα του ζητάει τους προσωπικούς του κωδικούς από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ώστε να μπορέσει να πάρει τα χρήματα της επιστροφής που δικαιούται από την ΑΑΔΕ.

«Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων»

Η ειρωνεία και το αστείο της υπόθεσης είναι τα μηνύματα που παρουσιάζονται έχουν ως αποστολέα όχι την «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων», αλλά την «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων»!

Κάποιος δηλαδή παρατηρητικός μπορεί αμέσως να καταλάβει ότι πρόκειται για… καραμπινάτη απάτη. Κάποιοι άλλοι βέβαια, που δεν θα κάτσουν να ελέγξουν εξονυχιστικά τα μηνύματα δεν θα καταλάβουν αμέσως ότι πρόκειται για… εξόφθαλμη απάτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *