8 Φεβρουαρίου, 2023

Γιγαντοαφίσα με την Αφροδίτη της Μήλου στην Ομόνοια

Μια τεραστίων διαστάσεων αφίσα με την Αφροδίτη της Μήλου κοσμεί την πρόσοψη του πολυόροφου καταστήματος «Hondos Center» στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας (κάτω φωτογραφία), καθώς τα πολυκαταστήματα Hondos Center συμμετέχουν στην παγκόσμια καμπάνια για τη διεκδίκηση της Αφροδίτης, «Memories of Greece- Venus of Milos».

Ο δήμαρχος Μηλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση των πολυκαταστημάτων για την πρωτοβουλία τους, που έκανε περήφανους τους κατοίκους της Μήλου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια «Take me Home» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα έργα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής. Βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Ο Δήμος Μήλου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του αγάλματος στο όμορφο Κυκλαδονήσι, ζητώντας από όλον τον ελληνισμό ανά τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *