
Σε πλειστηριασμό βγαίνε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Olympus». Το συγκεκριμένο πλοίο βγαίνει για δεύτερη φορά στο «σφυρί», καθώς την πρώτη φορά με τον ίδιο τρόπο το είχε αποκτήσει και σημερινή πλοιοκτήτρια εταιρεία, η Sea Speed Ferries.
Παρά το γεγονός ότι το «Olympus», ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές καθώς δρομολογήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στη γραμμή Πειραιάς-Ρέθυμνο, «σπάζοντας» έτσι τον επί πολλά χρόνια τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νομού της Κρήτης, εντούτοις δεν κράτησε για πολύ. Λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης, αναγκάζει το πλοίο να μείνει δεμένο.
Επτά χρόνια αργότερα, δρομολογείται εκ νέου στη γραμμή για το Ρέθυμνο, αυτή τη φορά με τη νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ωστόσο, νέο κακότυχο κτύπημα, βρίσκει το πλοίο. Στο νέο «παρθενικό» του ταξίδι υπήρξε μια μικρή πρόσκρουση στο λιμάνι της Σαντορίνης, με συνέπεια η εταιρεία να το αποσύρει προσωρινά.
Τα κακό κάρμα του πλοίου δεν σταματά εκεί. Τον Ιούνιο του 2020, το «Olympus» προσκρούει στο λιμάνι του Ρεθύμνου, λόγω των έντονων ανέμων κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Το «κακό φεγγάρι» του πλοίου, συνεχίστηκε από μια σειρά άτυχων συμβάντων, ώσπου τελικά, το πλοίο ξαναπαίρνει το δρόμο του πλειστηριασμού.
Για το Milos Voice
Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
