14 Ιουλίου, 2024

Εκπέμπει “SOS” και η Σίφνος: Ένας γιατρός για 2.500 κατοίκους!

Η θητεία του προηγούμενου έληξε και πλέον εκτελεί χρέη γιατρού ένας 63χρονος παθολόγος, κάτοικος του νησιού, ο οποίος καλείται να καλύψει τις ανάγκες 2.500 κατοίκων

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Σίφνου, καθώς εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχει γιατρός στο νησί.

Η θητεία του προηγούμενου έληξε και πλέον εκτελεί χρέη γιατρού ένας 63χρονος παθολόγος, κάτοικος του νησιού, ο οποίος καλείται να καλύψει τις ανάγκες 2.500 κατοίκων.

Ο δήμαρχος κάνει έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να στελεχωθεί άμεσα το Περιφερειακό Κέντρο Υγείας, αφού τα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής βοήθειας αυξάνονται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Έχουμε 500 παιδιά στο νησί, τα οποία κινδυνεύουν, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν από λοιμώξεις. Παρακαλούμε καθημερινά να μην έχουμε έκτακτα περιστατικά και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση στο νησί μας είναι τραγική, καθώς μειώνονται αισθητά τα δρομολόγια των πλοίων. Είμαστε στο έλεος του Θεού» λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ήδη ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί και έχει ήδη δρομολογήσει την απόσπαση ενός γενικού γιατρού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μπαμπούνης, «στις 11 Νοεμβρίου έγινε η απόσπαση ενός γιατρού, όπως με ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα ούτε στα e-mail μου απαντούν από το γραφείο του, ούτε τηλεφωνικώς. Τι να πω στους κατοίκους, που με ρωτούν καθημερινά για το πότε θα φτάσει γιατρός στο νησί μας; Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε τέσσερις ειδικότητες γιατρών και δεν έχουμε ούτε μία».

Ο δήμαρχος της Σίφνου παρέχει και κίνητρα σε γιατρούς, προκειμένου να εγκατασταθούν στο νησί. Όπως λέει ο ίδιος, «ο δήμος μας παρέχει δωρεάν διαμονή σε τέσσερις γιατρούς. Χρειαζόμαστε έναν παιδίατρο, ένα γιατρό γενικής ιατρικής και δύο αγροτικούς γιατρούς».

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική διάταξη, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην υποχρεωτικότητα των αγροτικών γιατρών, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις ακριτικές περιοχές, ωστόσο η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει έπειτα από τέσσερις μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή