2 Φεβρουαρίου, 2023

Εγκατάσταση Led στο οδικό δίκτυο της Μήλου και άλλων 12 νησιών

Σε ένα ακόμη βήμα κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών, προχωρά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα έργων που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο των νησιών που την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στόχος είναι η ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED.

Τα νησιά που αντικατασταθεί ο οδοφωτισμός έιναι : Καρπάθος – Κάλυμνος – Πάτμος – Λέρος – Σύμη – Ρόδος –  Σύρος– Νάξος –  Πάρος – Σαντορίνης – Μύκονος – Τήνος και   Μήλος. Σημειώνουμε, ότι για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί έργο ταυτόχρονα σε 13 νησιά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 6.430.007,60 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η επιλογή της τεχνολογίας LED έγινε επειδή αφενός προσφέρει εξαιρετική ποιότητα φωτισμού με μεγάλες δυνατότητες κατευθυντικότητας και ομοιομορφίας, παράμετρος σημαντική για την ασφάλεια του οδικού δικτύου,  αφετέρου επειδή παρέχει μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας, αφού μπορούν να καλύπτονται οι απαιτήσεις του για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών με φωτιστικά πολύ μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Πηγή :.tanea.gr

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *