Τις τελευταίες ώρες, παρακολουθούμε μια συντονισμένη προσπάθεια οικειοποίησης θεσμικών πρωτοβουλιών του Δήμου Μήλου, σχετικά με το ζήτημα της γεωθερμίας και τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.
Θεωρούμε σημαντικό να διευκρινίσουμε τα εξής:
🔹 Η συζήτηση για το θέμα της γεωθερμίας είχε ήδη δρομολογηθεί από τον Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Μικέλη, με δημόσια ανακοίνωση που καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία όλων των φορέων και των πολιτών.
🔹 Είναι σαφές ότι η δημοκρατική λειτουργία του Δήμου διασφαλίζεται με συντεταγμένο διάλογο, ανοιχτή συμμετοχή και όχι με παρασκηνιακές αντιπολιτευτικές τακτικές που εξυπηρετούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.
🔹 Το θέμα της γεωθερμίας δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση ή διαχωρισμούς. Αντιθέτως, απαιτεί ενότητα, σοβαρότητα και επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις. Και αυτόν τον δρόμο έχει επιλέξει ο Δήμος Μήλου, αποστέλλοντας εδώ και καιρό τις τεκμηριωμένες θέσεις του προς όλους τους αρμόδιους θεσμούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς.
🔹 Η συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων είναι ευπρόσδεκτη στη θεσμική διαδικασία. Όμως, η δημόσια εικόνα του Δήμου δεν μπορεί να εργαλειοποιείται με προχειρότητα και παραπληροφόρηση, ιδίως όταν υπάρχουν επίσημες προσκλήσεις και διαδικασίες που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
Ο Δήμος Μήλου δεν λειτουργεί με παραπολιτικούς ή μη σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αλλά με θεσμική ευθύνη, διαφάνεια και σεβασμό στους πολίτες του νησιού. Το Σάββατο 21 Ιουνίου όλοι οι πολίτες και οι φορείς καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον του τόπου μας.
Η ώρα των εντυπώσεων πέρασε.
Η ώρα της σοβαρής συζήτησης έχει έρθει.
Ένα Σχόλιο
Anonimos says:
Για ποια σοβαρή συζήτηση μιλάμε ακριβώς; Ο κόσμος που έδωσε το παρών και στην προηγούμενη συζήτηση είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, αντί να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το όχι των κατοίκων εσείς ακόμα συζητάτε ακόμα κάνετε την περιβόητη ομάδα και δίνετε άδειες μικρής κλίμακας για γεώτρηση! Έχετε καταλάβει ότι μόλις εγκρινατε την αρχή του τέλους; Ο κόσμος θα δώσει πάλι το παρών όχι για να συζητήσει αλλά για να ακούσει επιτέλους τι ενέργειες έχουν γίνει ( αν έχουν γίνει) με ντοκουμέντα όχι στο μιλητο και ποιο είναι το σχέδιο του Δήμου για να αποτρέψει την γεωθερμία στη Μήλο..Να ακούσουμε σχέδιο όχι πάλι να ακούσουμε περιμένουμε προτάσεις από τον κόσμου και τις άλλες παρατάξεις! Σας ψηφίσαμε γιατί πιστέψαμε ότι θα ακούτε τους κατοίκους και θα κάνετε τις ανάλογες ενέργειες. Εκτός βέβαια και αν ο σκοπός είναι να γίνονται όλο συναντήσεις μέχρι το όχι να γίνει ναι! Από τα μνημόνια και πέρα είναι πολλή τσι μοδος και φοριέται πολύ! Αρκετά αρνητικά διάσημο έχετε κάνει το νησί. Φτάνει! Όλα αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος 72 ετών που ξερει πολύ καλά τι έγινε τότε και πως κάποιοι το αντιμετώπισαν! Μακάρι να πράξετε τα ανάλογα κ όχι μόνο λόγια. Πράξεις και δεσμεύσεις θέλουμε!