13 Απριλίου, 2024

Αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Είναι πολλοί, έχουν χρήματα, τους αρεσουν τα ταξίδια, προτιμούν την Ελλάδα. Ποιοί είναι; Οι Ρώσοι τουρίστες που μόνο το 2011 ήταν 600 χιλιάδες ενώ φέτος αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή στη γειτονική Τουρκία τα επίσημα στοιχεία κατέγραψαν το 2011, 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες ενώ οι ίδιοι οι Ρώσοι κάνουν λόγο για 6 εκ. τουρίστες!!!

Πριν από λίγες μέρες κατά την διάρκεια του 2ου Ελληνορωσικου Συνεδρίου Επενδύσεων που έγινε στην Ερέτρια μας δόθηκε ένα περίγραμμα των ρωσικών τουριστικών «απαιτήσεων».
Οι Ρώσοι ζητούν να υπάρχουν διευκολύνσεις στην θεώρηση της βίζα, καλύτερες αεροπορικές συνδέσεις και να αντιστοιχούν τα χρήματα που πληρώνουν στην ποιότητα που απολαμβάνουν.

Η Σβετλάνα Σιριόγκενα, ομιλήτρια στ 2ο Ελληνο-Ρωσικό Συνέδριο Επενδύσεων, τόνισε ότι «οι Ρώσοι τουρίστες δαπανούν ετησίως 30 δις εκ. δολάρια και ότι βρίσκονται στην 9η θέση με τις μεγαλύτερες τουριστικές δαπάνες στον κόσμο». Αυτό που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα μας είναι το γεγονός ότι  σύμφωνα με έρευνες, «η μεσαία εισοδηματική τάξη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ως προς το κόστος των διακοπών τους και για το λόγο αυτόν επιλέγουν κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς». Η ρωσίδα ομιλήτρια συνεχισε λέγοντας ότι «από την άλλη πλευρά, η υψηλή εισοδηματική τάξη επιλέγει πολυτελείς υπηρεσίες και είναι αυτή που δαπανά σημαντικά κατά τη διάρκεια των διακοπών».

Στο θέμα της έκδοσης βίζα οι Ρώσοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι «το θέμα διορθώνεται σταδιακά καθώς πλέον τα Ελληνικά προξενεία χορηγούν βίζα για 1-5 χρόνια αλλά περιμένουν βελτίωση ως προς την ταχύτητα θεώρησης».

Ζήτησαν περισσότερα δρομολόγια προς τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς «αποφεύγουν τα αστικά κέντρα για τις διακοπές τους και προτιμούν τα νησιά και ήσυχα παραθεριστικά μέρη». Την ίδια στιγμή ο κ. Evgeny Mashkantsev νομικός σύμβουλος, ανέφερε το παράδειγμα Ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, η οποία αποφάσισε να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο της δρομολόγιο δύο ώρες νωρίτερα χωρίς να έχει ενημερώσει εγκαίρως τους επιβάτες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή