
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο νησί όσοι χρειάζονται να υποβληθούν σε προγραμματισμένη εξέταση με υπέρηχο, καθώς στο Κ.Υ. (όπως πληροφορούμαστε) δεν γίνεται παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.
Έτσι όποιος χρειαστεί να υποβληθεί σε προγραμματισμένη εξέταση υπερήχου (για προληπτικούς λόγους), είναι αναγκασμένος να μεταβεί στον Πειραιά, ή την Αθήνα με ότι σημαίνει αυτό σε οικονομική, ή άλλη ταλαιπωρία.
Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο τους χειμερινούς μήνες, που η συγκοινωνία είναι κατά πολύ μειωμένη, κι επιπλέον οι καιρικές συνθήκες μερικές φορές «απαγορεύουν», την μετάβαση στο κέντρο.
Αποτέλεσμα είναι, από τη μια ο κάτοικος του νησιού να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί αν χρειαστεί να υποβληθεί σε προγραμματισμένο έλεγχο με υπέρηχο, κι από την άλλη, να πληρώσει πανάκριβα με τα έξοδα της μετακίνησής του για μία εξέταση όχι τόσο ακριβή (ενδεικτικά θα αναφέρω πρόσφατη τιμή 40,00 ευρώ, μέσω ΕΟΠΥΥ 10,00 ευρώ).
Θα πρέπει ίσως, οι τοπικές Αρχές να εξετάσουν το θέμα επιμένοντας σε ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Για το Milos Voice
Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
