18 Απριλίου, 2026

Σύσκεψη υπό τον Δωρόθεο Β’ για την τελετή ανακήρυξης της Μήλου σε “Ιερά νήσο”

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο δημαρχείο Μήλου,  ρυθμίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή ανακήρυξης της Μήλου ως “Ιεράς νήσου”. Ο Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου – Μήλου , κ. Δωρόθεος υπογράμμισε οτι η εκκλησία της Ελλάδος δίνει ιδιαίτερη σημασία , στην ανακήρυξη της Μήλου ως “Ιεράς νήσου” και ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ.

Ο κ. Δωρόθεος ανέφερε ότι πρόσφατα έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, με δυο αρνητικές ψήφους από το ΣτΕ , το διάταγμα που ανακηρύσει τη Ιερότητα της Μήλου. Στην τελετή της ανακήρυξης θα παραστούν συνολικά 19 Μητροπολίτες με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο.

Ο τελευταίος θα παραμείνει στη Μήλο και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου προκειμένου να επισκεφθεί τις Κατακόμβες συνοδευόμενος από την Έφορο αρχαιοτήτων του ΥΠΟ κα. Δελαπόρτα .

Παραμένει άγνωστο , ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην τελετή. Την Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος , ο οποίος είχε πρωτοστατήσει για την ανάδειξη της Μήλου ως “Ιεράς νήσου”.

Ο κ. Δωρόθεος συνοδευόμενος από εφημέριο της εκκλησίας της Σύρου , επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίο Π. Τριοβασάλου, προκειμένου να γνωρίσει στους κατοίκους του χωρίου τον νέο ιερέα , ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντα του εφημέριου του Αγίου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου έκλεισε την παραμονή του στη Μήλο με επίσκεψη στον νεοσύστατο ναό των Αγίων Αρτεμίου και Νικολαόυ στο Παλιοχώρι .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή