17 Απριλίου, 2026

Εκπαίδευση μελισσοκόμων πραγματοποιήθηκε στην Κίμωλο

Στις 22-23 και 24 Ιουλίου 2013 , το Κέντρο Μελισσοκομίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυκλάδων και ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κιμώλου πραγματοποίησαν στην Κίμωλο και πιο συγκεκριμένα στο «Δημοτικό Σχολείο» ταχύρυθμη εκπαίδευσης μελισσοκόμων , μελών του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, με εκπαιδευτή τον καθηγητή των ΤΕΙ Κρήτης Γεωπόνο κ. Ελευθέριο Αλυσσανδράκη.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε τα παρακάτω θέματα

  • Παραγωγή προιόντων κυψέλης και συντήρηση τους- τροφοδοσία
  • Βασιλοτροφία – παραγωγή βασιλικού πολτού
  • Εχθροί και ασθένειες μελισσοσμήνων – τρόποι πρόληψης – καταπολέμησης

Η θεωρητική και πρακτική παρουσίαση των θεμάτων ήταν πολύ χρήσιμη για την επαγγελματική κατάρτιση των μελισσοκόμων.

Η εκπαίδευση παρουσίασε ενδιαφέρον, αφού έγινε για πρώτη φορά στη Κίμωλο και την παρακολούθησαν τόσο οι μελισσοκόμοι, όσο και νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία. Από τους μελισσοκόμου εκφράστηκε η επιθυμία το εγχείρημα να επαναληφθεί του χρόνου.

Η εκπαίδευση των μελισσοκόμων του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κιμώλου, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή