26 Σεπτεμβρίου, 2023

Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Μήλο

Η Πειραματική σκηνή Μήλου διοργανώνει διήμερο βιωματικό εργαστήρι για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς , το Σάββατο 2 Απριλίου από :14.30-18.00 και την  Κυριακή 3/4 από  12.00-15.30

Συνολική διάρκεια: 7 ώρες .Κόστος Συμμετοχής: 60€, αριθμός συμμετεχόντων: 10-20 άτομα.

“Μαμά τι είναι σεξ;…” “Μπαμπά πώς γεννιούνται τα παιδιά;…” “Στο σχολείο με λένε γκέι. Τι σημαίνει γκέι;…” “Γιατί αυτές οι κυρίες φιλιούνται στο στόμα;” “Μπορεί ένα παιδί να έχει 2 μπαμπάδες;…” “Τι σημαίνει υιοθετημένο;…” Τα παιδιά ρωτούν. Κι ο τρόπος με τον οποίο απαντάμε (ή δεν απαντάμε…) εμείς οι ενήλικες, είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξή τους.

Η σεξουαλική αγωγή, προκειμένου να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, προϋποθέτει καταρχάς θετική ανταπόκριση, διάθεση για επικοινωνία κι ειλικρίνεια. Η ορθή ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ανάλογη με την ηλικία, αλλά και η δική μας στάση ως ενήλικες απέναντι στις ανθρώπινες σεξουαλικές συμπεριφορές είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και τη μετέπειτα σύναψη λειτουργικών ικανοποιητικών ερωτικών και σεξουαλικών σχέσεων.

Σ’ αυτό το εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι, μέσα από παιχνίδια κι εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης (non formal education), •θα διαπραγματευτούμε βασικές έννοιες που αφορούν στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, •θα εξερευνήσουμε αντιλήψεις, πεποιθήσεις και στερεότυπα, •θ’ αναλογιστούμε τους κινδύνους και τις συνέπειες της παραπληροφόρησης και •θα εμπλουτίσουμε γνώσεις κι εκφραστικά μέσα .

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη .Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας ή στο 6978014815

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *