Βελτίωση πρόσβασης στις Κατακόμβες της Μήλου

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου  στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα με τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Αθανασούλη. Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό την διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η κυρία Μονογυιού, σχεδιάζει περιοδική έκθεση στο νησί της Μυκόνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τιμήν της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους . Επίσης ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα στο Μουσείο Κύθνου, στην Επισκοπή Σικίνου καθώς και τα αναστηλωτικά έργα στη Δήλο καθώς και στον αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας. Συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Νησίδας μουσείων στο Κάστρο χώρας Νάξου, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της βελτίωσης πρόσβασης στις κατακόμβες Μήλου, αλλά και τα έργα που προτείνει η Εφορεία να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Υπηρεσίες του και το προσωπικό με το έργο του, είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ