Βασίλης Παπικινός: Δεν κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας-Δεν θα παραδοθούμε στο κορωνοϊό

Αυτό είναι ένα μικρό μέρος της αίθουσας του “Αλευρόμυλου-Κυκλαδίτικη κουζίνα” και η φωτογραφία είναι σημερινή. Η αίθουσα είναι τακτοποιημένη καθαρή και με καινούργια τραπέζια καρέκλες και κουφώματα .Η αλήθεια είναι ότι για τον φετινό χειμώνα έκανα σχέδια ,όνειρα και μενού με μεγάλη όρεξη και προσμονή ,όπως λέει και η παροιμία”καινούργιο καλαθάκι μου και που να σε κρεμάσω” Όλα αυτά φυσικά με έντοκα δάνεια από τράπεζα ,αλλά η πεποίθηση και η προσμονή όπως είπα για τον φετινό χειμώνα πολύ μεγάλη και ανυπέρβλητη ανεξαρτήτως δανείου.
Η αίθουσα όπως και το εστιατόριο παραμένουν κλειστά σε “καταστολή” ,μια όμως φορά την εβδομάδα σκουπίζεται ,σφουγγαρίζεται και τα καινούργια κουφώματα καθαρίζονται και αυτά γιατί νιώθω αυτόν τον χώρο προέκταση του εαυτού μου ,ζωντανό κομμάτι με ψυχή και ανάσα.
Το ίδιο συμβαίνει και με την κουζίνα και τον εξοπλισμό της ,καθάρισμα ,γυάλισμα και όμορφα λόγια σε αυτά τα μηχανήματα που με συντροφεύουν 20 χρόνια τώρα …Θέλουν και αυτά την φροντίδα, την προσοχή και την αγάπη που τους αναλογεί .
Σήμερα λοιπόν έγινε μια κίνηση συμβολική παράδοσης των κλειδιών της εστίασης στους κυβερνώντες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια που έχουμε περιέλθει ..Ομολογώ ότι εγώ δεν παρέδωσα κάποιο κλειδί, γιατί καταρχάς δεν μου ταιριάζει η λέξη “παραδίδω” και πολύ δε όταν πρέπει να παραδώσω στους εκάστοτε κυβερνώντες ένα μέρος του εαυτού μου. Δεν παρέδωσα το κλειδί μου γιατί έχω να αντιμετωπίσω έναν αόρατο εχθρό,έναν πανίσχυρο ιό τον οποίο καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει με νόμους και τροπολογίες , ΑΛΛΑ πολύ περισσότερο δεν παρέδωσα το κλειδί μου γιατί θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν η συγκεκριμένη κίνηση και όχι σήμερα που ο εχθρός είναι αόρατος και πανίσχυρος. Έπρεπε να είχε γίνει όταν μας επέβαλλε το ίδιο κράτος με εναλλασσόμενες κυβερνήσεις φόρους ,εισφορές και παράλογες απαιτήσεις με το εστιατόριο να διέπεται από τους μεγαλύτερους φόρους αλλά και τους περισσότερους κανόνες και νομοσχέδια λειτουργίας .
Έπρεπε να χε γίνει όταν οι υπουργοί οικονομικών μας χαρακτήριζαν κλέφτες και φοροδιαφεύγοντες και όταν άλλοι υπουργοί “μετανοούντες” παραδέχονταν ότι είμαστε ο κλάδος που υπέστη την μεγαλύτερη αφαίμαξη .Έπρεπε να είχε γίνει όταν πληρώναμε σαν εστιάτορες ,εισφορές για κατασκηνώσεις παιδιών υπαλλήλων των τραπεζών και στον λογαριασμό του ρεύματος πληρώναμε ένα 70% υπέρ τρίτων .
Προσωπικά θα κάνω υπομονή και θα προσμένω η αίθουσα του “Αλευρόμυλου-Κυκλαδίτικη κουζίνα” να ξαναλειτουργήσει κανονικά για να καμαρώσω και την επένδυση που έκανα και ασφαλώς να την αποπληρώσω σε κάποια χρόνια .
Όμως συνάδελφοι εστιάτορες ΔΕΝ παραδίδω σε κανένα το κλειδί της επιχείρησης μου και θα περιμένω να δείξουμε την ανάλογη μαχητικότητα και αγωνιστικό ζήλο όταν με την επανεκκίνηση της εστίασης μας βομβαρδίσουν πάλι με φόρους εισφορές και παράλογες απαιτήσεις.
Θέλεις η Χανιώτικη καταγωγή,η Κερκυραϊκή μου τρέλα,το ζώδιο μου του ταύρου ,η ΑΓΑΠΗ που έχω για την δουλειά μου , Δεν παραδίδω το κλειδί μου σε κανέναν !
Καλό βράδυ και καλή ΛΕΥΤΕΡΙΆ (από τον ιό) !
Βασίλης Παπικινός
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ