
Στο στόχαστρο όλα τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων για την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ
– Ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβραβευθούν από φέτος οι φορολογούμενοι που θα συγκεντρώσουν αποδείξεις
– Αναπάντητο ακόμα το ερώτημα για το αφορολόγητο και αν θα ανέβει στις 12.000
– Ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων σε ποτά και τσιγάρα
– Τηλεδιάσκεψη του Euroworkingroup την Τετάρτη για την Ελλάδα – Στο τραπέζι όλες οι μεταρρυθμίσεις
Δεν φαίνεται να γλιτώνουν την αύξηση του ΦΠΑ τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με όσα είπε η κα Βαλαβάνη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, νησιά όπως για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη, αναμένεται να υπαχθούν στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ 23% και όχι στους μειωμένους κατά 30% που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξήγησε: «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά όσον αφορά τον ΦΠΑ, όπως το να πάει η Μύκονος και η Σαντορίνη στο ίδιο καθεστώς που ισχύει στην Κρήτη, δηλαδή στους κανονικούς συντελεστές. Αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η άγονη γραμμή».
Είπε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις για επιβράβευση από φέτος των φορολογούμενων που συγκεντρώνουν αποδείξεις γι’ αυτό και θα πρέπει να τις κρατήσουν όλες.
Αφησε ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων σε ποτά και τσιγάρα αλλά όχι στα καύσιμα.

Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
