Τουρισμός: Στον αέρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Μόλις 40 ξενοδοχεία καραντίνας

Δέκα μέρες πριν το πλήρες άνοιγμα των αεροδρομίων και των λιμανιών η υγειονομική ομπρέλα των νησιών βρίσκεται στον αέρα. Ούτε επαρκής αριθμός ξενοδοχείων καραντίνας δηλώθηκε ούτε γιατροί που θα συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία έχουν βρεθεί. «Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά. Έχουμε μόνο έναν αγροτικό γιατρό, δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας. Υπάρχει ένας ακόμα γιατρός που είναι από τους Γιατρούς του Κόσμου. Δηλαδή υπάρχουν δύο γιατροί για όλο το νησί» λέει στο Open TV ο Αντώνης Αγάς, που είναι ξενοδόχος στη Φολέγανδρο.

«Η λήξη της προθεσμίας ήταν χθες και αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας» τονίζει στο Ανοιχτό Κανάλι, η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία καραντίνας απέφερε μόλις 40 αιτήσεις από τα τουλάχιστον 100 που χρειάζονται. «Ποιος θα μπει σε μία τέτοια διαδικασία, εάν θέλουν να πάνε σε ένα ξενοδοχείο με σαράντα δωμάτια. Με το ΦΠΑ είναι 400 ευρώ την ημέρα. Αυτό το ξενοδοχείο για να επανδρωθεί θέλει το λιγότερο δέκα άτομα. Με 12.000 ευρώ το μήνα, με τον ΦΠΑ μέσα θα μπορέσει ένα ξενοδοχείο να πληρώσει; Δεν πρέπει να καθοριστεί η αμοιβή; Πρέπει να είναι έρμαιο ο ξενοδόχος;» διερωτάται ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου.

Πάντως ο ιατρικός σύλλογος δηλώνει παρών με διακόσιους ιδιώτες γιατρούς που είναι διαθέσιμοι στις Κυκλάδες για να εξετάζουν ύποπτα κρούσματα, ενώ θα υπάρχει και ομάδα άμεσης επέμβασης που θα πηγαίνει στα μικρά νησιά. Αυτό που καλείται να εξαργυρώσει η χώρα μας είναι η επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Όλοι ελπίζουν σε επανάληψη του ελληνικού θαύματος τους επόμενους μήνες.

 

rethemnosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ