21 Ιουλίου, 2024

Το Πολυτεχνείο “χτίζει” τα νέα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της ακτοπλοΐας, όχι μόνο στις Κυκλάδες άλλα γενικότερα θα είναι οι ανακοινώσεις – παρέμβαση, της σχολής Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι Έλληνες ναυπηγοί, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει παράδοση και τα πλοία τους εδώ και δεκαετίες καλύπτουν τις ανάγκες με σκάφη όλων των απαιτήσεων στις 13 Ιουνίου εκτός απροόπτου θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού δύο τύπου σκαφών, ένα “ελαφρύ” και ένα “κλασικό” συμβατικό σκάφος.

Το “ελαφρύ” σκάφος θα έχει μήκος 45 μέτρα και θα αναπτύσει ταχύτητα 30-36 μίλια την ώρα και θα μεταφέρει και αυτοκίνητα. Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα πήρε προ ημερών ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και μαζί με δημάρχους των δυτικών Κυκλάδων αλλά και άλλων περιοχών με προβλήματα στην ακτοπλοία επεδίωξαν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Δαμουλάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των ακτοπλόων κ. Σακέλη και έγινε συζήτηση για την δρομολόγηση του πλοίου “Blue Star Ithaki”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή