23 Μαΐου, 2024

Το μοντέλο της Cycladic για την αεροπορική διασύνδεση νησιών του Αιγαίου

Μετρά μόλις λίγους μήνες στους ελληνικούς αιθέρες, ωστόσο, η Cycladic έχει καταφέρει να «γεφυρώσει» μεταξύ τους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος συνδέονταν μόνο με πλοία, ελικόπτερα, ιδιωτικά αεροπλάνα ή μέσω εμπορικών πτήσεων με ανταπόκριση.

Στόχος της εταιρείας, η οποία αποτελεί επί της ουσίας την πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή στην Ελλάδα, είναι να διευκολύνει τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων των Κυκλάδων και της Κρήτης, προσφέροντας τακτικές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του island-hopping.

Σήμερα, η Cycladic, ένα project πίσω από το οποίο βρίσκεται ο εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος, εξυπηρετεί σήμερα έξι ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, την Αστυπάλαια, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σύρο, τη Νάξο και το Ηράκλειο, ενώ στο φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας με βάση την Πάρο, περιλαμβάνεται η αεροπορική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το Βόρειο Αιγαίο.

Στους άμεσους στόχους της Cycladic είναι, μάλιστα, και η προσθήκη της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Ρόδου στο δίκτυο των προορισμών της.

Εκτός από προγραμματισμένες πτήσεις, η Cycladic πραγματοποιεί και πτήσεις charter. Έχουμε πολύ ισχυρή ζήτηση από κόσμο που θέλει να ταξιδέψει από το ένα νησί στο άλλο και, μάλιστα, έχουμε πάρα πολλές πτήσεις για τη Σύρο, γιατί έχουν αναπτυχθεί αρκετές βίλες στο νησί.

Ως προς το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η Κ. Κατώπη τόνισε, μεταξύ άλλων, «Αυτό που κοιτάζουμε και το έχουμε κάνει κατά περιόδους είναι να παρέχουμε εκπτωτικά κουπόνια, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βγάζει τα εισιτήριά του και να τα προγραμματίσει με μια έκπτωση κι επίσης έχει υπάρξει περίοδος που έχουμε δώσει έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους των νησιών.”

Αυτό θα συνεχίσουμε σίγουρα να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι κάτι που θα το εξετάσουμε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρέπει να βρούμε τρόπους ούτως ώστε να γίνει πιο οικονομική η μετάβαση των κατοίκων των νησιών.

Ο στόλος της Cycladic αποτελείται από τρία αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας Cessna Grand Caravan, που προσφέρουν πλεονεκτήματα στους επιβάτες όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου και την άνεση, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη ασφάλεια.

Τα αεροσκάφη έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες και σε ό,τι αφορά τη μεταφορά αποσκευών κάθε επιβάτης έχει το δικαίωμα χειραποσκευής με βάρος έως 8 κιλά και μεταφοράς αποσκευής έως 23 κιλά.

 

euro2day.gr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή