To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς τορτελίνια κατσαρόλας

Ο Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει τορτελίνια κατσαρόλας, χωρίς κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό τορτελίνια με γέμιση τυριού(2 πακέτα)
10 φέτες χοντροκομμένο μπέικον
10 φέτες προσούτο
150 γραμμάρια Γκράνα Παντάνο (παρμεζάνα) τριμμένο
150 γραμμάρια Πεκορίνο τριμμένο
100 γραμμάρια Λαδοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμέννη
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα τορτελίνια για 8 λεπτά ,τα σουρώνουμε , απευθείας σε μια κατσαρόλα πλατιά ή μεγάλο τηγάνι στο οποίο έχουμε σοτάρει ελαφρά το μπέικον και το προσούτο με το ελαιόλαδο, ταυτόχρονα προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα,τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε απαλά πάνω σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό . Σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να προσθέσουμε στο σοτάρισμα αν θέλουμε ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περισσότερη γεύση και να σβήσουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί ,πριν προσθέσουμε τα τορτελίνια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ