To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς την Πρωτοχρονιά , μπουτάκι χοιρινό στο φούρνο

Ο Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ,μπουτάκι χοιρινό στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

1 χοιρινό μπουτάκι ολόκληρο

1 βολβός φινόκιο (μαραθόριζα)

1 μεγάλο πορτοκάλι

4-5 δοντάκια σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κάρυ ήπιας γεύσης

Λίγος κρόκος Κοζάνης

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 4 διαφορετικά μέρη στο χοιρινό μπούτι κάνουμε τομές στις οποίες τοποθετούμε από ένα δοντάκι σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κάρυ ,καθώς και κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού.

Αλείφουμε εξωτερικά το μπούτι με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε,προσθέτοντας και σκόνη κάρυ .Κόβουμε τη ρίζα του φινόκιο σε 3-4 κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στο κρέας , ραντίζουμε με το χυμό από το πορτοκαλί και μισό ποτήρι μπύρα, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τυλίγουμε το κρέας σε λαδόκολλα και κατόπιν σε αλουμινόχαρτο.

Το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγες ώρες και κατόπιν ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(160°-170°) για 3 ώρες σε ταψί η γάστρα που έχουμε προσθέσει την υπόλοιπη μπύρα και το ελαιόλαδο.Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 ακόμη σε χαμηλό φούρνο 150°

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ