1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ή λωρίδες
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλεύρι (1 φλιτζάνι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μπουκιές το συκώτι, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο. Κατόπιν με μια κουτάλα τρυπητή αφαιρούμε το συκώτι από το λάδι, από το οποίο κρατάμε μια μικρή ποσότητα στην οποία σοτάρουμε το κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το συκώτι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί .Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και σερβίρουμε αμέσως. Μπορεί να γίνει και με χοιρινό συκώτι όπως γινόταν παλιά στη Μήλο στα χοιροσφάγια