To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με σπαγγέτι

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει ,Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με σπαγγέτι

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες μακριές μελιτζάνες

150 γρ σπαγγέτι

3 ντομάτες ώριμες

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο βασιλικός

1 δοντάκι σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες πάχους 2 εκ.και τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι για 2 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε πολύ καλά από το λάδι , με τη βοήθεια χαρτιού κουζίνας για να απορροφήσει καλά το λάδι.

Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο (σε δεύτερο χρόνο για να μην καεί) ,σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα πολτοποιημένη , τον πελτέ,τα μπαχαρικά και τον βασιλικό. Μαγειρεύουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 20′ . Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στην συσκευασία τους και αφού τα σουρώσουμε από το νερό τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά .Με τα σπαγγέτι γεμίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολάκια. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος δίπλα δίπλα ,προσθέτουμε την σάλτσα που έχει περισσέψει ,λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ,σκληρό τυρί π.χ γκράνα ή παρμεζάνα και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 2 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά

SHARE