To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Ψαρονέφρι με κρεμμυδάκια και σταφίδα & Γλυκό γιαούρτι με λευκή πραλίνα και φυστίκι Αιγίνης

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει Ψαρονέφρι με κρεμμυδάκια φρέσκα και σταφίδα

ΥΛΙΚΑ

1 ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

20 -25 ρώγες σταφυλιού (σταφίδα χωρίς κουκούτσι)

1 δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας βούτυρο η καλαμποκέλαιο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο ουίσκι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το καλαμποκέλαιο και το φέρνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία .Προσθέτουμε το νερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι,σωτάρουμε για ένα λεπτό και κατόπιν προσθέτουμε το κομμένο σε φέτες ψαρονέφρι ,συνεχίζουμε να σωτάρουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια πάντα φωτιά

Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τις ρώγες της σταφίδας και κατόπιν σβήνουμε με το αλκοόλ που έχουνε επιλέξει (κονιάκ ή ουίσκι). Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για ένα περίπου λεπτό και σερβίρουμε ζεστό το κρέας συνοδεία ρυζιού ή πουρέ πατάτας.

Γλυκό Γιαούρτι με λευκή Πραλίνα και Φυστίκι Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

200 γραμμάρια λευκή κρέμα Πραλίνας

4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φυστική Αιγίνης χωρίς αλάτι

1/3 κουταλάκι γλυκού σκόνη μαστίχα

1 σφηνάκι Μεταξά μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες . Προσοχή το φυστίκι Αιγίνης πρέπει να είναι ανάλατο,το οποίο κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ χωρίς το κέλυφος και να το ψιλοκόψουμε στο (μούλτι)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ